torstai 21. syyskuuta 2017

Shady

Posti toi taas sitä parasta postia, ponipostia! Tällä kertaa laatikosta löytyi Shady. Shady oli muuten hyvässä kunnossa, mutta sillä oli erittäin kuivat ja karkeat hiukset, joka onkin tälle hiusvärille hyvin tyypillistä.


Vielä ei ole sellaista ponia tullut vastaan, jolla olisi ollut liian huonokuntoiset hiukset suoristettavaksi. Aikaa se vie, mutta on sen arvoista! Shadyn hiusten suoristamisessa meni noin 3 tuntia.

Käytän hiusten suoristamiseen kaupan halvinta matkasuoristusrautaa. Matkasuoristusrauta on kuin tehty poneille pienen kokonsa vuoksi! Hiusten suoristamiseen on varmasti yhtä monta tekniikkaa kuin on keräilijöitäkin, mutta kaikkia mahdollisia keinoja yrittäneenä tämä on omasta mielestäni ehdottomasti paras.


Kastelen ponin hiukset ja käytän runsaasti hoitoainetta. Jätän hoitoaineen hiuksiin samalla kun suoristan ne suoristusraudalla. Vierellä on aina vesikippo josta voin lisätä koko ajan kosteutta. Jos hius pääsee liian kuivaksi, se voi sulaa!

Mitä pienempiä määriä hiuksia käyttää raudan läpi kerrallaan, sen parempia tuloksia saa. Shadyllä esimerkiksi oli niin huonossa kunnossa hiukset, että käytin raudan läpi todella vähän hiuksia kerrallaan. 5-10 hiusta kerrallaan. Tämän takia siinä niin kauan aikaa meneekin. Mutta se oikeasti kannattaa!


Hiuksista tuli hyvät jo pelkästään suoristuksen jälkeen. Ei ehkä silkkisimmistä silkkisimmät, mutta paljon parempikuntoiset kuin aiemmin. Aioin ensin jättää Shadyn näin, mutta ajattelin vielä koittaa miltä se näyttää kiharoilla. Saatan olla hieman addiktoitunut ponihiusten kihartamiseen.. Kyllä siitä tuli nätti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti